rookvrije generatie

Wat is Stoptober

In oktober vindt de negende editie van de landelijk campagne Stoptober plaats. Samen 28 dagen niet roken. Wie namelijk meer dan 28 dagen achter elkaar gestopt is, heeft 5 keer meer kans om het vol te houden. Je wordt als Stoptober-deelnemer (elke dag) gesteund en aangemoedigd om het vol te houden.

Meer informatie? Kijk op www.stoptober.nl.
Aanmelden kan op www.stoptober.nl/doe-mee.

Als je mee doet met Stoptober maak je ook kans op 2 kaartjes voor de Stop Show op 30 september met illusionist Victor Mids, ter waarde van €64,-. Kans maken op deze kaartjes? Meld je dan nu aan en stuur een mail naar rookvrijegeneratie@regiogv.nl.

Welke gratis ondersteuning is er tijdens Stoptober:

 

  • Groepstraining van Rookvrij! Ook jij?

Hulp in een groep is voor veel mensen een goede manier om te kunnen stoppen met roken. Samen lachen en elkaar helpen. Je hebt namelijk één gemeenschappelijk doel: stoppen met roken!

Start op 26 oktober van 19.00 tot 20.30 uur te Bussum

Aanmelden op: www.rookvrijookjij.nl/cursus/noord-holland/stoppen-met-roken-bussum-3

 

  • Zelfhulpprogramma van Jellinek

Het zelfhulpprogramma volg je online, zelfstandig, gratis en anoniem. Voor veel mensen is dat een uitkomst. Anderen die graag meer hulp willen bij stoppen met roken, kunnen een gratis adviesgesprek aanvragen.

Aanmelden op: www.jellinek.nl/zelfhulp/zelfhulp-tabak/stoppen-met-roken/

 

  • Stoptober app

Download de Stoptober app en heb altijd je persoonlijke stophulp op zak. De Stoptober App helpt je om gemotiveerd te blijven. Je ontvangt positieve berichten die je aanmoedigen om je stoppoging door te zetten, ook als het even minder gaat. De app biedt afleiding met filmpjes en puzzels, geeft tips om de moeilijkste momenten door te komen en beloont je voor de mijlpalen die je onderweg bereikt.

 

  • Stoptober community

Stap binnen in de Stoptober Community op Facebook, LinkedIn, Youtube, Twitter, TikTok en Instagram en hou contact met je medestoppers, want je stopt niet alleen. Elk jaar doen meer dan 50.000 Nederlanders mee met Stoptober. Deel je ervaringen, lees hoe andere stoppers het doen, volg de Stoptober ambassadeurs, laat je coachen, krijg tips en adviezen en blijf op de hoogte van wat we doen.

 

  • Stop shows

Er worden 2 grote live-events in Amsterdam georganiseerd voor deelnemers die willen stoppen met roken. Het programma biedt (wetenschappelijke) entertainment en doe je voordeel met tips, weetjes en nieuwe inzichten. Verschillende gasten worden hiervoor uitgenodigd o.a. Steven Kazàn en Victor Mids. En je bent op 1 oktober helemaal klaar voor de start. Deze events zijn op:

  • 24 september in DeLaMar theater
  • 30 september in Artis Planetarium: voor dit event kun je kans maken op 2 gratis kaartjes door je aan te melden voor Stoptober en door een mail te sturen naar rookvrijegeneratie@regiogv.nl!

Voor de toegang wordt een vergoeding gevraagd van €32,- inclusief een drankje en goodiebag.

Aanmelden op: https://stoptober.nl/stopshows/

 

  • Stoptober Magazine

Een uniek tijdschrift vol verhalen van andere stoppers en tips waar je echt wat aan hebt. Vanaf september verkrijgbaar in alle Kruidvat filialen.

 

  • Stoptober TV

Vanaf 30 september kun je op Stoptober.tv het wel en wee in het Stoptoberhuis live volgen. En ben je op zoek naar inspirerende filmpjes, of wil je meer van Stoptober zien, dan kun je er nu al je ogen uitkijken.

 

  • Stoplijn

Valt het stoppen je zwaar en heb je behoefte aan iemand die je even moed inpraat? Aarzel dan niet en bel met onze Stoplijn. Alle medewerkers zijn betrokken bij Stoptober en staan klaar om je helpen om de moeilijkste momenten door te komen. Bellen is gratis. De Stoplijn is op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur bereikbaar via 0800-1995.