rookvrije generatie

Artsen van Tergooi MC roepen op te stoppen met roken

Publicatiedatum: 17 januari 2022

Artsen Karin Arkenbout (interventiecardioloog), Pieter van den Berg (oncoloog), Liane Tan (KNO-arts), Peter van Tilburg (longarts) en Carole Lasham (kinderarts) maakten een video waarin zij een oproep doen te stoppen met roken. Roken is een belangrijke veroorzaker van ziekten en aandoeningen die in Tergooi MC behandeld worden. Klik hier om de oproep te bekijken.

Met stoppogingen onder professionele begeleiding is de kans op succes het grootst. Tegenwoordig wordt hulp bij het stoppen met roken vergoed vanuit de basisverzekering. Het eigen risico wordt daarbij niet aangesproken. Wel verschilt het per verzekering aan welke voorwaarde(n) u moet voldoen. Op www.ikstopnu.nl ziet u welke vormen van stoppen met roken worden vergoed.

Stoppen met roken bij Tergooi MC

Tergooi MC heeft een Stoppen-met-rokenpoli waar onder begeleiding van een coach in een groepstraining van zeven bijeenkomsten gewerkt wordt aan het gezamenlijke doel: stoppen met roken. De kracht van deze training ligt in het motiveren van elkaar en de betrokkenheid van de groep. Na twee weken voorbereiding stopt u in de derde week gezamenlijk met roken. In de daaropvolgende maand wordt u door de coach en mede-stoppers begeleid naar een rookvrije toekomst. Meedoen? Dat kan ook zonder een verwijzing. Stuur een mail aan stoppenmetroken@tergooi.nl of bel met 088 – 753 12 10.

Andere stopmogelijkheden

  1. Stoplijn – ikstopnu.nl | Informatie en advies van het Trimbos-instituut | 0800 – 1995
  2. Rookvrij! Ook jij? | Door SineFuma | Groepstraining, persoonlijke begeleiding, telefonische coaching, telefonische coaching voor zwangeren | 076 – 889 51 95
  3. Individuele of groepsbehandeling bij Jellinek Gooi en Vechtstreek | Individuele behandeling in Amsterdam (13 x 45 minuten) | 088 – 505 12 20 – 505 12 20
  4. Of kijk voor meer mogelijkheden op: www.rookvrijegeneratiegv.nl/ik-wil-stoppen/

Meer nieuws

Al het nieuws