rookvrije generatie

Gratis e-learning! Het stoppen-met-rokenadvies. Hoe geef ik dat?

Publicatiedatum: 5 mei 2022

Stoppen met roken ter sprake brengen bij uw patiënt of cliënt kan best lastig zijn, maar oefening baart kunst. In deze e-learning leert u als zorgverlener hoe u een gesprek over stoppen met roken start, een stoppen-met-rokenadvies geeft en op welke manier u het beste kunt doorverwijzen naar een begeleider. Want een stoppen-met-rokenadvies van een zorgverlener kan precies dat laatste zetje zijn dat een roker over de streep helpt.


Deze e-learning bestaat uit 3 delen:

Deel 1: Waarom zou ik een stoppen-met-rokenadvies geven? – Over de risico’s van roken en verslaving.

Deel 2: Het stoppen-met-rokenadvies. – Behandelt het Very Brief Advice (VBA) (een adviesmethode die al in 30 seconden kan worden uitgevoerd) en het voeren van een uitgebreider gesprek over roken en doorverwijzen.

Deel 3: Oefenen. – Deelnemers aan de e-learning gaan ‘oefenen’ met het geven van een stoppen-met-rokenadvies en het voeren van een gesprek over roken middels interactieve video’s. Er komen hierin 4 casussen aan bod. Twee over het geven van het VBA en twee over het voeren van een uitgebreider gesprek.

Deze e-learning duurt in totaal (inclusief toets) ongeveer 1,5 uur.

Na afloop van deze cursus ontvangt u een certificaat (pdf). Voor deze e-learning is accreditatie toegekend door de ABAN (1 pt), V&VN (1 pt), en NVvPO (1 pt).

Bestellen kan via de webshop van het Trimbos Instituut. 

Meer nieuws

Al het nieuws