rookvrije generatie

De sport wordt rookvrij

Publicatiedatum: 29 november 2022

Michaëlla Krajicek, Teun de Nooijer en Frank de Boer doen mee aan de NOC*NSF-campagne ‘De sport wordt rookvrij’. Vanaf vandaag worden verschillende spotjes uitgezonden, waarin de voormalig topsporters terug gaan naar de club waar ze ooit actief waren als jeugdspeler. Lang geleden, toen roken in de kantine, kleedkamer en op het sportveld nog heel normaal was. Inmiddels zijn deze clubs volledig rookvrij. De drie bekende sporters roepen alle clubbestuurders in Nederland op om ook werk te maken van een rookvrije sportomgeving. 

Samen op weg naar een rookvrije sport

De ambitie is een volledig rookvrije sport in 2025. Sportbonden zetten zich hier actief voor in en al meer dan 2000 sportverenigingen staan geregistreerd als rookvrij. Met behulp van de campagne ‘De sport wordt rookvrij’ willen sportbonden en NOC*NSF nog veel meer clubs motiveren rookvrij te worden en dat via bordjes aan hun leden te laten zien. De campagne sluit aan bij de bekende campagne ‘De wereld wordt rookvrij’ van de Rookvrije Generatie, en is in nauwe samenwerking met hen ontwikkeld.

Bij buitensportverenigingen is er veel animo om rookvrij te worden. De verenigingen kunnen rekenen op publieke steun. Uit onderzoek blijkt dat 87 procent van de Nederlanders groot voorstander is van een geheel rookvrije (buiten)sportomgeving voor kinderen. Binnensportverenigingen zijn al rookvrij, maar kunnen meedoen door met borden aan te geven dat ook de buitenruimte rondom de accommodatie, bijvoorbeeld de entree, rookvrij wordt.

Sport en roken gaan niet samen, wen er maar aan!

Bekijk hier de video.

Op sportrookvrij.nl kunnen clubs voorbeelden vinden en inspiratie opdoen. Ook kun je daar de rookvrij borden aanvragen.

Meer nieuws

Al het nieuws