rookvrije generatie

Campagne PUUR Rookvrij voor ouders gestart

Publicatiedatum: 20 mei 2022

Meer dan 1 miljoen ouders met thuiswonende kinderen rookt. Stoppen met roken is de énige manier om de gezondheid van het kind te beschermen. Stoppen met roken kan op ieder moment en doen we samen. Kijk op www.puurrookvrij.nl voor tips, adviezen en verhalen.

 

Ook als ouders of verzorgers alleen buiten roken, komen kinderen in aanraking met de schadelijke stoffen in sigaretten. Dit noemen we derdehands rook. In een nieuwe mini-docu over derdehands rook wordt inzichtelijk gemaakt hoe schadelijke stoffen na het roken ongemerkt mee in huis worden genomen. Vooral baby’s en kleine kinderen lopen het risico deze derdehands rook binnen te krijgen, terwijl ouders juist het gevoel hebben dat ze bewust en voorzichtig omgaan met roken.

Daarom is PUUR Rookvrij de nieuwe campagne gestart met als doel rokende ouders te inspireren om (opnieuw) een serieuze stoppoging te doen. De documentaire brengt schadelijke effecten voor baby’s en kleine kinderen in beeld.

Of wil jij bijdragen aan PUUR rookvrij voor ouders én kind? Hang posters op voor ouders, deel de video’s met zorgverleners en motiveer samenwerkingspartners om in gesprek te gaan over roken. Kijk voor meer informatie, tips en een gratis materialenpakket op www.puurvoorprofs.nl/ingesprek.

Meer nieuws

Al het nieuws