rookvrije generatie

Gratis, geaccrediteerde e-learning: hoe help je de lage sociaaleconomische positie Rookvrij worden?

Publicatiedatum: 21 februari 2022

Op dit moment rookt in Nederland nog ongeveer 20% van de volwassenen. Maar rokers zijn niet gelijk verdeeld over alle groepen in de samenleving. Bij mensen met een lagere sociaaleconomische positie (SEP) rookt nog steeds 1 op de 3 mensen.

Bovendien werken ze vaker dan gemiddeld in beroepen waar blootstelling aan stof of gevaarlijke stoffen een serieus probleem is. Deze stapeling van risico’s, de dubbele belasting, speelt een rol in de aanhoudende sociaal economische gezondheidsverschillen. De e-learning ‘Lage sociaaleconomische positie: dubbel belast?!’ moet helpen om deze dubbele belasting bij zorgverleners onder de aandacht te brengen en leert je wat je als zorgverlener kunt doen om het probleem aan te pakken.

Gratis, geaccrediteerde e-learning
Je kunt de geaccrediteerde e-learning van 1,5 uur gratis volgen via bsl.nl. Daarvoor krijg je 2 accreditatiepunten.

Leerdoelen e-learning
Hoe bereik je de groep waar roken nog normaal is, waar de leef- en werkomgeving stoppen met roken niet stimuleert en waar beperkte gezondheidsvaardigheden vaker voorkomen? Deze stapeling van vraagstukken vraagt om een speciale aanpak. In deze e-learning wordt de aanpak uitgebreid behandeld. Het unieke aan deze module is de specifieke focus op de problematiek van mensen in een lage sociaal economische positie.

Meer nieuws

Al het nieuws