rookvrije generatie

Podcast Gezond Bezig van Kinderboerderijen Actief

Publicatiedatum: 22 maart 2022

De lente is officieel begonnen en dat betekent dat er op de kinderboerderijen ook volop (nieuw) leven is. Zo zijn de eerste lammetjes alweer geboren. Maar hoe zorgt u ervoor de de dieren en de bezoekers op de kinderboerderij gezond kunnen leven en gezond bezig zijn? Wordt daarom een Rookvrije kinderboerderij!

Kinderboerderijen Actief heeft een Podcast gemaakt met inspiratie voor het kinderboerderijenwerk. De Kinderboerderijen Actief Podcast heeft als doel medewerkers en betrokkenen bij het kinderboerderijenwerk te inspireren met verhalen van anderen, nieuwe invalshoeken en discussie. Hans de Rijk (be)zoekt gasten die hun mening willen geven. KinderboerderijenActief.nl wil zichtbaar inspireren.

Aflevering 3 ‘Gezond Bezig’ gaat over het Rookvrij worden van de kinderboerderijen maar misschien is er wel meer te halen uit het brede aanbod van het Nationaal Preventie Akkoord. Het gesprek met Staatssecretaris Paul Blokhuis geeft hier aanleiding toe. Maar ook beelden en ervaringen van anderen zoals Mischa Stubenitsky namens de Gezondheidsfondsen voor Rookvrij, medewerkers van kinderboerderijen en wethouders uit Wezep (gemeente Oldebroek) en Assen. Rianca Scheffel benoemt in de podcast wat een GGD kan betekenen voor kinderboerderijen. Kortom veel ervaringen makkelijk beluisterbaar gemaakt in deze podcast.

Meer nieuws

Al het nieuws