rookvrije generatie

Vernieuwde bureaukaart ‘Stoppen met roken’

Publicatiedatum: 27 maart 2024

De vraag naar hulp bij stoppen met roken en stoppen met vapen is enorm toegenomen in de afgelopen jaren. Maar liefst 81% van de rokers is van plan om nu of in de toekomst te stoppen met roken. Dat is goed nieuws, maar toch gaat het vaak niet vanzelf. Met een goede voorbereiding en ondersteuning is de kans op succes vier keer groter.

In samenwerking met Tergooi MC en de RHOGO is een nieuwe, geactualiseerde bureaukaart gemaakt. Op deze bureaukaart zijn de stoppen met roken mogelijkheden in de regio te vinden. Daarnaast is hij aangevuld met de methode: Very Brief Advice. Deze methode ondersteunt zorg- en hulpverleners met een kort én krachtig rookstopadvies en eventueel een warme doorverwijzing.

Net als de vorige versie heeft de bureaukaart een voorzijde voor de cliënt en een achterzijde voor de professional. Meer stopmethoden en verdere toelichting vind je op www.ikstopnu.nl.

Wij hopen dat de bureaukaart professionals in de regio helpt bij de ondersteuning van mensen die willen stoppen met roken. Zo werken we samen aan een Rookvrije Generatie in regio Gooi en Vechtstreek.

Meer nieuws

Al het nieuws